Dodano produkt do koszyka

Dalsze gawędy o sztuce XVII wiek

Książka

Dalsze gawędy o sztuce XVII wiek

Fabiani Bożena

Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN

Cena: 49.00 zł 44.10 brutto

Koszty dostawy:
  • Poczta Polska 9.50 zł brutto
  • Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
  • Kurier DPD 15.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost 8.99 zł brutto
  • Poczta Polska - odbiór w punkcie 0.00 zł brutto
  • Paczka w Ruchu 0.00 zł brutto
Dostępność:
Opis produktu
Bożena Fabiani, historyk, pedagog i popularyzatorka historii kultury, wprowadza nas w czasy i świat ludzi, którzy w XVII wieku tworzyli sztukę. Wskrzesza zabijakę Caravaggia, nieokrzesanego Gentileschiego, czarodzieja światła Rembrandta i opowiada o nich tak, jakby to byli jej dobrzy znajomi. Pokazuje jak patrzeć na ich dzieła, wyjaśnia ukryty sens obrazów, zastanawia się, czy talent i charakter idą w parze, czy artysta był swobodny w swej twórczości i czy był szczęśliwy w życiu... Bogactwo materiału jest imponujące! Autorka pisze przy tym z taką werwą, że bez reszty wciąga Czytelnika w swoją opowieść. I chociaż gawędy te dotyczą tylko wybranych i ulubionych artystów Autorki, to niewątpliwie mogą zachęcić Czytelnika do podjęcia dalszych poszukiwań na własną rękę.

Autor
Fabiani Bożena
Język
polski
Wydawnictwo
Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN
9788301171681
Rok wydania
2020
Wydanie
1
Liczba stron
320
Oprawa
Miękka ze skrzydełkami
Format
14.3x20.5cm
Ciężar
0.38 kg
Typ publikacji
Książka
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Cena: 110.00 zł 99.00 zł
Do koszyka
Cena: 49.00 zł 44.10 zł
Do koszyka
Cena: 32.00 zł 28.80 zł
Do koszyka
Cena: 44.00 zł 39.60 zł
Do koszyka
Kontakt

Księgarnia RATUSZOWA Honorata, Jerzy i Krzysztof Sawiccy Spółka jawna
Filmowa 5
76-200 Słupsk
NIP: 839-040-75-11

(59) 842 50 67 pon.-pt. 10 - 18
ksiratuszowa@pro.onet.pl

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.